Ingrediente (10 porții)
PAVLOVA
- 6 gălbenușuri de ou la temperatura camerei
- 65g zahăr tos
- 3g oțet alb
CREMA DE MASCARPONE CU VANILIE
- 500g mascarpone
- 1.2l cremă groasă de smântână
- 9g extract de vanilie
- 125g zmeură
- 9g zahăr pudră
DULCEAȚA DE FRUCTUL PASIUNII
- 6 gălbenușuri de ou
- 85g zahăr
- 125g unt
- sucul de la o lămâie
- 170g de pulpă de fructul pasiunii
MOD DE PREPARARE
- preîncălziți cuptorul la 120°C
- puneți 3 albușuri de ou în Speedy Chef și amestecați, gradual, adăugați 96g zahăr amestecând în același timp
- adăugați jumătate din cantitatea de oțet prin pâlnia de sus și amestecați până când se întărește; întindeți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și modelați
- coaceți timp de 1 oră și 45 de minute; închideți cuptorul și așteptați să se răcească complet, cel puțin o oră, înainte de a o scoate din cuptor
- în același timp, într-o cană pentru microunde, combinați toate ingredientele pentru dulceața de fructul pasiunii; puneți la microunde la 600 watts, timp de 5 minute amestecând după fiecare minut
- într-un Speedy Chef, puneți jumătate din mascarpone, crema groasă de smântână și extractul de vanilie și amestecați până se întărește și se îngroașă
- zdrobiți zmeura cu zahărul și amestecați
- pentru a servi Pavlova, puneți crema, zmeura și dulceața de fructul pasiunii între blaturi
- puteți adăuga dacă doriți zmeură proaspătă și ciocolată rasă
POFTĂ BUNĂ!